Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Zwemlessen

Zwemlessen bij LifeSimply worden gegeven vanuit de kracht van het Kind. Het kind en zijn ontwikkelingsproces is het belangrijkste. Doordat het kind in zijn kracht wordt gezet, wil hij zich ontwikkelen en ook spannende dingen aangaan. Hierdoor groeit een kind en wordt een kind zwemvaardig en zwemveilig! Een zwemdiploma is een kers op de taart, maar geen doel op zich!

Tijdens de zwemlessen volgen wij de methode Superspetters. Hierbij staat plezier en zelfredzaamheid centraal. Wanneer de kinderen aan het einde van de rit klaar zijn voor het afzwemmoment, zwemmen ze direct af voor het C-diploma. Want pas bij het C-diploma zijn kinderen echt zwemvaardig. En dat is de essentie van de zwemlessen bij LifeSimply, zwemvaardige kinderen zich prettig voelen in het water!

Belangrijk is dat de kinderen bij de Zwemlessen plezier houden. Hierbij volgen wij de Natuurlijke ontwikkeling van het kind! Ook al vinden ze het spannend om onderwater te gaan, of op hun rug te liggen, dan nog is plezier essentieel. Hierbij zetten we de kinderen in hun kracht en geven ze zelfvertrouwen, zodat zij op hun moment die angsten willen overwinnen. Hierbij helpen we de kinderen eventueel met een zachte duw de goede kant op, maar we zullen nooit de kinderen verplichten dingen te doen waar ze niet aan toe zijn, zoals een kind onderwater helpen die daar nog niet aan toe is!

Bij LifeSimply vinden wij ouderbetrokkenheid essentieel in dit proces. Ik wil graag dat ouders uit eerste hand zien wanneer hun kind iets doet dat hij een drempel over gaat. Daarom hebben we bij elke groep 2 hulpouders in het bad die helpen. Dit zijn ouders van kinderen in die groep. 

Daarnaast nodig ouders uit om direct aan het bad te zitten en te kijken naar de zwemlessen van hun kind.

De Zwemlessen zijn  op Zondag in het Zwembad van Sutfene aan de Coehoornsingel 5 in Zutphen.