Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Zwemlessen

Zwemlessen bij LifeSimply worden gegeven vanuit de kracht van het Kind. Het kind en zijn ontwikkelingsproces is het belangrijkste. Doordat het kind in zijn kracht wordt gezet, wil hij zich ontwikkelen en ook spannende dingen aangaan. Hierdoor groeit een kind en wordt een kind zwemvaardig en zwemveilig! Een zwemdiploma is een kers op de taart, maar geen doel op zich!

Tijdens de zwemlessen volgen wij de methode Superspetters. Hierbij staat plezier en zelfredzaamheid centraal. Wanneer de kinderen aan het einde van de rit klaar zijn voor het afzwemmoment, hebben ze de vaardigheden voor zowel A, B als C. Er zijn dus geen tussentijdse Stressvolle afzwemmoment, maar alleen aan het einde van de rit.

Belangrijk is dat de kinderen bij de Zwemlessen plezier houden. Hierbij volgen wij de Natuurlijke ontwikkeling van het kind! Ook al vinden ze het spannend om onderwater te gaan, of op hun rug te liggen, dan nog is plezier essentieel. Hierbij zetten we de kinderen in hun kracht en geven ze zelfvertrouwen, zodat zij op hun moment die angsten willen overwinnen. Hierbij helpen we de kinderen eventueel met een zachte duw de goede kant op, maar we zullen nooit de kinderen verplichten dingen te doen waar ze niet aan toe zijn, zoals een kind onderwater helpen die daar nog niet aan toe is!

t/sdcard/DCIM/100GOPRO/GOPR0387

Bij LifeSimply vinden wij ouderbetrokkenheid essentieel in dit proces. Ik wil graag dat ouders uit eerste hand zien wanneer hun kind iets doet dat hij een drempel over gaat. Daarom hebben we bij elke groep 2 hulpouders in het bad die helpen. Dit zijn ouders van kinderen in die groep die die les meehelpen. Ze zijn daarbij assistent van de week van de lesgever, maar vooral ook de grootste Fan van de kinderen in de groep!
Naast de ouders in het bad, wil ik graag de ouders uitnodigen om aan het bad te zitten. En zo direct bij de zwemles van hun kind betrokken zijn.

De Zwemlessen zijn  op Zondag in het Zwembad van Sutfene aan de Coehoornsingel 5 in Zutphen.

LifeSimply Natuurlijk in Beweging
LifeSimply Natuurlijk in Beweging4 maanden geleden
Echt heel leuk! Ik ben al langer bezig om deze sport in de Regio op te zetten. Maar nu gaat Sportief Evenwicht Twello er ook serieus mee starten. Hier ben ik heel blij mee.
LifeSimply Natuurlijk in Beweging
LifeSimply Natuurlijk in Beweging5 maanden geleden
Barefootwalking vanuit Zuiver geluk in Zutphen,

Vrijdag 11 uur tot 12 uur, vertrek en afsluiten bij Zuivergeluk in de Spitaalstraat

Het is heerlijk om blote voeten door het zand te lopen, maar het is ook heerlijk om op blote voeten door de modder te lopen en heel goed te voelen wat er onder je voeten is. Alleen zijn onze voetzolen die steentjes niet gewend, daarom is lopen op Barefootschoenen ook zo heerlijk.

Barefoot walking is een geweldige manier om sterker te worden en om onze voeten en lichaam te onttrainen om lui te zijn. Ons lichaam is niet meer gewend om zonder demping te lopen en hierdoor hebben wij veelal een slechte houding die ons meer energie kost dan nodig, met als risico blessures, die je nou juist wilde voorkomen door barefoot te gaan.

Daarom is techniek training voor Barefootwalking zeer belangrijk. Met de juiste training kun je door Barefootwalking juist blessures voorkomen waardoor je juist meer gaat genieten van het wandelen op je Barefootschoenen.

Rick Tuinman
Barefootrunner & walker sinds 2012
Www.lifesimply.nl