Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Barefoot running en walking

Barefoot gaan is de meest natuurlijke manier van bewegen. Het is heerlijk om met je blote voeten door het zand te lopen of door het natte gras op een warme zomerochtend! Maar het is ook een hele mooie manier om letterlijk contact te maken met Moeder Aarde. Je voeten staan letterlijk in de modder, de prut, de sneeuw en je voelt de oneffenheden in de grond, de warmte en de koude.

Naast dat blootsvoets lopen gewoon een heerlijke ervaring is, is dit ook heel gezond voor jouw lichaam. Ons lichaam is geweldig gemaakt en heeft geweldige eigenschappen. Het is zonde dat wij de geweldige eigenschappen van onze voeten verzwakken door altijd maar in ‘comfortabele’ schoenen te stoppen.

Alleen is het niet verstandig om zomaar Barefoot te gaan lopen. Dat is vragen om blessures. Het is verstandig dit geleidelijk op te bouwen en uit te bouwen en ons lichaam weer te trainen om dit weer te kunnen. Belangrijk hierbij is dat je de juiste Wandel of Hardlooptechniek hebt wanneer je Barefoot wil gaan.

Wanneer je lichaam dit weer aan kan voel je je sterker en heb je meer verbinding met de grond. Je staat steviger en bent beter geaard.

Het is heel belangrijk om het overstappen geleidelijk te doen en onder deskundige leiding.

 

LifeSimply Natuurlijk in Beweging
LifeSimply Natuurlijk in Beweging4 maanden geleden
Echt heel leuk! Ik ben al langer bezig om deze sport in de Regio op te zetten. Maar nu gaat Sportief Evenwicht Twello er ook serieus mee starten. Hier ben ik heel blij mee.
LifeSimply Natuurlijk in Beweging
LifeSimply Natuurlijk in Beweging5 maanden geleden
Barefootwalking vanuit Zuiver geluk in Zutphen,

Vrijdag 11 uur tot 12 uur, vertrek en afsluiten bij Zuivergeluk in de Spitaalstraat

Het is heerlijk om blote voeten door het zand te lopen, maar het is ook heerlijk om op blote voeten door de modder te lopen en heel goed te voelen wat er onder je voeten is. Alleen zijn onze voetzolen die steentjes niet gewend, daarom is lopen op Barefootschoenen ook zo heerlijk.

Barefoot walking is een geweldige manier om sterker te worden en om onze voeten en lichaam te onttrainen om lui te zijn. Ons lichaam is niet meer gewend om zonder demping te lopen en hierdoor hebben wij veelal een slechte houding die ons meer energie kost dan nodig, met als risico blessures, die je nou juist wilde voorkomen door barefoot te gaan.

Daarom is techniek training voor Barefootwalking zeer belangrijk. Met de juiste training kun je door Barefootwalking juist blessures voorkomen waardoor je juist meer gaat genieten van het wandelen op je Barefootschoenen.

Rick Tuinman
Barefootrunner & walker sinds 2012
Www.lifesimply.nl