Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Barefoot running en walking

Barefoot gaan is de meest natuurlijke manier van bewegen. Het is heerlijk om met je blote voeten door het zand te lopen of door het natte gras op een warme zomerochtend! Maar het is ook een hele mooie manier om letterlijk contact te maken met Moeder Aarde. Je voeten staan letterlijk in de modder, de prut, de sneeuw en je voelt de oneffenheden in de grond, de warmte en de koude.

Naast dat blootsvoets lopen gewoon een heerlijke ervaring is, is dit ook heel gezond voor jouw lichaam. Ons lichaam is geweldig gemaakt en heeft geweldige eigenschappen. Het is zonde dat wij de geweldige eigenschappen van onze voeten verzwakken door altijd maar in ‘comfortabele’ schoenen te stoppen.

Voor blootvoets lopen is Chirunning en Chiwalking de perfecte combinatie. Daarom organiseert LifeSimply ook samen met Zuiver Geluk Chiwalking en Barefootwalking clinics.

Alleen is het niet verstandig om zomaar Barefoot te gaan lopen. Dat is vragen om blessures. Het is verstandig dit geleidelijk op te bouwen en uit te bouwen en ons lichaam weer te trainen om dit weer te kunnen. Belangrijk hierbij is dat je de juiste Wandel of Hardlooptechniek hebt wanneer je Barefoot wil gaan.

Wanneer je lichaam dit weer aan kan voel je je sterker en heb je meer verbinding met de grond. Je staat steviger en bent beter geaard.

Het is heel belangrijk om het overstappen geleidelijk te doen en onder deskundige leiding.

Elke 1e dinsdag v/d maand

Op woensdagochtend lopen we langs de Berkel op zachte ondergrond. Een goede training voor de kracht in de benen en het evenwicht. Ook zullen we deze training ondersteunen met techniek oefeningen en Core-stability oefeningen. Deze training is zeer geschikt voor de wandelaar die graag meer uit het wandelen wilt halen en meer wilt genieten.