Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Trailrunnen

Trailrunnen is in mijn opinie de puurste vorm van hardlopen. Je loopt over de mooiste onverharde paden in de mooiste gebieden en maakt zoveel mogelijk hoogte meters. En waarom? Om zoveel mogelijk te genieten!

Na een trailrun is het niet belangrijk wat je tijd is of hoeveelste je geworden bent, maar wel hoeveel je genoten hebt! Je loopt in de Natuur en bent één met de Natuur.

Belangrijk is dat iedereen mee moet kunnen komen en de trainingen zullen dan ook verdeeld worden in verschillende niveaugroepen. Waarbij de training zoveel mogelijk gedifferentieerd wordt en iedereen plezier kan hebben van het trailrunnen op zijn of haar niveau.

Voor de winterzwemmers onderons eindigen wij altijd met een plons. Dit is geen verplichting, maar iedereen is welkom hieraan mee te doen. Na afloop drinken we samen nog een kop thee of koffie.

Bij LifeSimply hebben wij verschillende trainingen voor de Trailrunnen:
Op maandagavond is er een techniektraining en intervaltraining. Nu, door de Coronamaatregelen, vinden deze plaats op een zandweg. Wanneer de maatregelen dit toestaan, zullen deze trainingen gaan plaatsvinden op het cross- en MTB-parkoers van ETP!

Op woensdagochtend lopen we langs de Berkel op zachte ondergrond. Een goede training voor de kracht in de benen en het evenwicht. Ook zullen we deze training ondersteunen met techniek oefeningen en Core-stability oefeningen. Deze training is zeer geschikt voor de beginnende Barefoot runner.

Zondagmiddag gaan we met een met een groep een duurloop doen in een mooi Natuurgebied in de omgeving van Zutphen. Hiervoor is er veel aandacht aan techniek, dit proberen we de gehele training als aandachtspunt te houden.

LifeSimply Natuurlijk in Beweging
LifeSimply Natuurlijk in Beweging1 maand geleden
Echt heel leuk! Ik ben al langer bezig om deze sport in de Regio op te zetten. Maar nu gaat Sportief Evenwicht Twello er ook serieus mee starten. Hier ben ik heel blij mee.
LifeSimply Natuurlijk in Beweging
LifeSimply Natuurlijk in Beweging2 maanden geleden
Barefootwalking vanuit Zuiver geluk in Zutphen,

Vrijdag 11 uur tot 12 uur, vertrek en afsluiten bij Zuivergeluk in de Spitaalstraat

Het is heerlijk om blote voeten door het zand te lopen, maar het is ook heerlijk om op blote voeten door de modder te lopen en heel goed te voelen wat er onder je voeten is. Alleen zijn onze voetzolen die steentjes niet gewend, daarom is lopen op Barefootschoenen ook zo heerlijk.

Barefoot walking is een geweldige manier om sterker te worden en om onze voeten en lichaam te onttrainen om lui te zijn. Ons lichaam is niet meer gewend om zonder demping te lopen en hierdoor hebben wij veelal een slechte houding die ons meer energie kost dan nodig, met als risico blessures, die je nou juist wilde voorkomen door barefoot te gaan.

Daarom is techniek training voor Barefootwalking zeer belangrijk. Met de juiste training kun je door Barefootwalking juist blessures voorkomen waardoor je juist meer gaat genieten van het wandelen op je Barefootschoenen.

Rick Tuinman
Barefootrunner & walker sinds 2012
Www.lifesimply.nl