Winterzwemmen voor wie?
Eigenlijk kan bijna iedereen Winterzwemmen, maar soms is de Koude water shock zo heftig dat dit afgeraden wordt. Wanneer je twijfelt of jouw gezondheid dit aan kunt, is het altijd raadzaam navraag te doen bij de huisarts.
Hieronder staat een lijst met Contra-indicaties. Deze moeten alle nieuwe leden ondertekenen.
Naast de contraindicaties is kunnen zwemmen een vereiste!
Veiligheidsregels Koudeharding 2025
Wanneer?
- Maandag 19.30 uur tot 21.30 uur
Trail- & Chirun training
Locatie Kanaalpad Eefde
We doen een techniek en intervaltraining als Warming-up en na afloop een Core-stability training. ‘s Winters lopen wij gedeeltelijk in het donker, zorg voor goede verlichting zodat u kunt zien. Bijvoorbeeld een hoofdlampje.
We zwemmen in het Twentekanaal. Dit is erg diep en voor tijdens het zwemmen is een zwemboei aan te raden! - Woensdag 8.45 uur tot 10.30 uur
Rustige Hardloop en oefeningen groep
Locatie Natuurspeelplaats Wijnhofpark
We lopen in een rustig tempo afgewisseld met veel oefeningen. Hierdoor is dit voor bijna iedereen goed vol te houden. Geschikt voor zowel hardlopers als wandelaars. - Vrijdag 8.45 uur tot 10.30 uur
Rustige Hardloop en oefeningen groep
Locatie Natuurspeelplaats Wijnhofpark
We lopen in een rustig tempo afgewisseld met veel oefeningen. Hierdoor is dit voor bijna iedereen goed vol te houden. Geschikt voor zowel hardlopers als wandelaars. - Zondag 15.00 uur – 16.30 uur
Bootcamp warming-up groep.
Deze groep is zeer geschikt voor zowel jong als oud. Mits je kunt zwemmen.
Locatie Natuurspeelplaats Wijnhofpark
We doen veel kracht en rompversterkende oefeningen samen met oefeningen om goed warm te worden. Dit is voor iedereen op zijn of haar eigen niveau te doen. Hierdoor is dit voor bijna iedereen goed vol te houden. Geschikt voor iedereen.
Wanneer je bij Walrusclub komt Winterzwemmen krijg je eerst een uitleg over Winterzwemmen en wat we gaan doen, hoe we dit gaan doen en hoe lang. Winterzwemmen is erg goed voor je gezondheid wanneer je dit in de juiste mate doet, maar teveel koude kan Je gezondheid schade. Daarom willen wij nieuwkomers telefonische uitleg geven voor het start van de training. Deze uitleg zullen wij tijdens de eerste training ook nog geven.
Wij beginnen de warming-up met hardlopen afgewisseld met oefeningen. Uw hardloop niveau is van minder belang, omdat wij heen en weer lopen langs de Berkel. Voor de verschillende niveau’s in de groep zullen verschillende keerpunten kunnen zijn.
Belangrijk bij de warming-up is het dragen van voldoende warme kleding om in te kunnen sporten. Essentieel is een muts mee. Men verliest namelijk veel warmte via het hoofd. Wanneer je het tijdens het hardlopen al koud krijgt, kun je niet het koude water in. Zorg dat je meerdere dunne lagen draagt, dan kun je namelijk, makkelijker iets aan of juist uit doen.
Het zwemmen kunt u doen in uw hardloop broek of in een onderbroek, maar je kunt ook al badkleding aan hebben onder je hardloop kleding. belangrijk is wat uzelf hierin prettig vindt.
Zorg dat je een handdoek bij je hebt om je na het Winterzwemmen af te drogen!
Zorg voor droge en warme kleding om ha afloop van de training aan te trekken. Droge sokken en eventueel schoenen, droge broek en t-shirt, trui, Maar ook een warme en droge muts!
Na het zwemmen en weer aankleden zullen wij weer enkele oefeningen doen om de kachel weer goed op te stoken.
Na het sporten drinken we nog een kop warme thee of koffie om onlichamelijk weer te helpen de kachel op te stoken.